Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Csokis testvaj másképpen

 

Csokis testvaj másképpen

Télen, a hideg szeles időben hamar kiszárad a bőrünk, ezért készítettem egy nagyon finom csokis illatú testvajat ami nagyon sok 100%-os kakaó, és 100% tiszta shea vajat tartalmaz. Pluszként tettem bele még kókusz olajat, olíva olajat, egy kevés kecsketejport (leginkább szappanokba használatos de azért így is megteszi a hatását).

Igazából a méhviasz mennyiség attól is függ mennyire keményre szeretnénk a krémet, a keményítő azért kell bele, mert így nem hagy annyira zsíros érzést maga után a krém.

Hozzávalók

Elkészítés

Előszőr a méhviaszt olvasztom fel, utána kerül bele a 100%-os finomságú kakaóvaj, shea vaj, kókusz olaj, olíva olaj. Kevergetés közben adom hozzá a többi száraz hozzávalót. Amíg ki nem hűl és elkezd megkeményedni kevergetni kell, mert a shea vaj úgymond beikrásodik (általában).
vissza

Hozzászólások