Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Szilvás gombóc

 

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el Nektek. Nem vitás, hogy legfinomabbra a nagymamák készítik. Nem is próbáltam Velük versenyezni. Mondjuk egyszer mi is nagymamák leszünk, tehát ha úgy vesszük, akkor ideje elkezdeni a gyakorolást. A saját dolgom megkönnyítése érdekében természetesen Bake-Free lisztkeveréket használtam, méghozzá a nokedlit.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

Pucoljuk meg és daraboljuk fel a krumplit, majd sós vízben főzzük puhára. Pépesítsük. Keverjünk hozzá az eritritet és annyi nokedli lisztkeveréket, hogy formázható állaga legyen. Nyújtsuk 1 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 db kockákra. A félbe vágott, kimagozott szilvákat szórjuk meg fahéjas eritrittel, majd formázzunk rájuk gombócokat a tésztából. Forrásban lévő lobogó vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (kb. 3-5 perc). Ha leöntöttük róluk a vizet, hempergessük meg őket pirított (száraz serpenyőben) quinoa pehelyben. Szórjuk meg fahéjas por eritrittel.

Az adatok tájékoztató jellegűek, mivel minden krumpli máshogyan viselkedik, eltérő mennyiségű lisztet vehet fel. Nekem ehhez a krumplifajtához (121,2 g) 64 g nokedli lisztkeverék kellett, hogy formázható tésztát kapjak.

vissza

Hozzászólások