Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Rántott sertés hús paleo panírral – többféle sütési módszerrel

 

Rántott sertés hús paleo panírral – többféle sütési módszerrel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A rántott húst csontozott rövid karajból készítettem, de természetesen lehet használni másféle sertéshús szeleteket is, mint pl. tarját, hosszú és rövid karajt csonttal; a combhús meglehetősen száraz, a diója már szaftosabb hús -, tehát ki-ki válasszon a húsok közül ízlése szerint
  • A húst vágd vékony, de nem papírvékony szeletekre, és klopfold ki; ha nincs klopfolód, akkor akár széltében-hosszában be is vagdoshatod a hússzeletet
  • A hús mennyiségétől függően üss fel, és alaposan – ízlés szerinti só hozzáadásával – keverj ki tojásokat; én 6 db nagy szelet húshoz 2 tojást használtam
  • Készítsd ki egy tálba szezámpelyhet; “Nagyrészt paleos” megoldásnál egy kevés zablisztet
  • A 100% paleo panírozás a következő: 1. a hús sózott tojásba mártása, 2. a hússzelet szezámpehelybe forgatása, 3. ismételt tojásba való mártás, végül 4. szezámpehelybe való hempergetés
  • A “Nagyrészt paleos” panírozás: 1. a hús zablisztbe való forgatása, 2. a hússzelet sózott tojásba való mártása, 3. a hús szezámpehelybe való hempergetése
  • A panírozáshoz használatos edény és zsír:
A rántott dolgokhoz a legjobb a kókuszzsír, méghozzá azért, mert ez a zsír olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, hogy akár 40-szer is süthetsz benne, de nem megy tönkre; néhanapján érdemes a sütés után a zsírt leszűrni. Egyébiránt lehet sütni sertészsírban is.
A sütésnél lényeges, hogy bőven használj zsiradékot, melyet tűzforróra hevíts fel, és ebbe tedd bele a rántott szeleteket.
Használhatsz fritőzt vagy sütésre rendszeresített mély lábast.
Forrás: PaleoVital Receptsorozat
A könyvet és az alapanyagokat megtalálja üzletnkben.
vissza

Hozzászólások