Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Mindenmentes isler

 

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen jártunk egy Éva nevezetű presszóba. A felnőttek finom kávét, mi gyerekek pedig édességeket fogyasztottunk. Képzeljétek, annyira ízlett az isler, hogy minden egyes alkalommal azt kértem és az ott dolgozók elneveztek isleres kislánynak. Felnőttként valamiért nem készítettem el gyermekkori kedvencemet, de most valahogy kedvet kaptam hozzá. Tehát az első islerem nemcsak finom, de mindenmentes is.

Hozzávalók:

Csokimázhoz:

  • 60 g vegán cukormentes étcsokoládé
  • 20 g vegán növényi margarin

A kenéshez:

  • néhány kanál cukormentes lekvár

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket az eritrittel, hideg margarinnal, citromhéjjal és vanília aromával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy órára. Amikor kivettük száraz felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle köröket ( én 6 cm átmérőjű formával dolgoztam). Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel. Amíg hűlnek, készítsük el a csoki mázat. Tördeljük apróra a csokoládét, tegyük hozzá a margarint, majd gőz felett olvasszuk egybe őket. Ragasszuk össze a süteményeket lekvárral és mártsuk bele a tetejüket a csokimázba.

Ha nincs éppen otthon cukormentes lekvárunk, vagy nem kaptunk, akkor némi aszalt sárgabarackból könnyedén és gyorsan tudunk készíteni. Daraboljunk fel apró kockákra 100 g Eden Premium aszalt sárgabarackot és tegyük egy lábasba 55 g Eden Premium eitrittel és 90 g vízzel. Lassú tűzön melegítsük addig, amíg teljesen felolvad az eritrit. Amint kihűlt turmixoljuk egyneművé.

vissza

Hozzászólások