Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Mézeskalács (glutén-, tej- és cukormentes, paleo)

 

Mézeskalács (glutén-, tej- és cukormentes, paleo)

Nos, ne várjatok egy "igazi" mézeskalács ízt (ha létezik egyáltalán olyan), hisz ebben se liszt, se cukor. De egy nagyon finom keksz lett az eredmény, ami szerintem, az adott körülményenek (vagyis annak a kihívásnak, hogy a receptet paleosítsuk) maximálisan eleget tesz.

Nekem ízlik, a férjem szerint több gyömbér kéne bele :D Az biztos, mert egy csipetnyi sincs benne :)

 
Hozzávalók (49 db csillagom lett):
3 bögre hántolt mandulaliszt
1 evőkanál fahéj
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 - 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál méz
1/4 bögre szőlőmagolaj (kihagyható)
1 nagy tojás
Egy nagy tálban keverd össze a száraz anyagokat: a mandulalisztet, a fahéjat, a sót, a szódabikarbonát és a szegfűszeget. Egy másik tálban keverd össze a nedves anyagokat: a szőlőmagolajat, a mézet és a tojást.
Öntsd a nedves anyagokat a száraz anyagokhoz és gyúrd őket össze alaposan. Takard le a tésztát és tedd a mélyhűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel ne felejtsd el  tésztát áttenni a hűtőbe, különben este nem tudod folytatni a munkát :)
Melegítsd elő a sütőt 175-180 C fokra, a tepsiket (én kettőt használtam) készítsd elő sütőpapírral.
A tésztát két réteg sütőpapír között kell kinyújtani, mert egy-két nyújtás után eszméletlenül olajos lesz (általánosan azt tapasztalom, hogy a mandulaliszttel készült nyers tészták gyorsan olajosodnak), de így ráadásul nem csak hogy nem ragad a tészta, de sokkal könnyebb a takarítás is.
Tehát nyújtsd ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, majd vedd le a felső sütőpapírt és szúrj a tésztából tetszőleges formákat.
Süsd a kekszeket kb. 8-12* percig, illetve amíg a szélein barnulni nem kezdenek.
Hagyd a sütiket kihűlni, mielőtt elkezded kóstolgatni, mennyire finom :)
 
vissza

Hozzászólások