Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Hamis töltött paprika

 

Hamis töltött paprika

Hozzávalók:

5 dl paradicsomlé (Paradicsom sűrítmény + stevia vagy xukor + só + víz)
2 db babérlevél
Erős paprika, édes paprika darabok (ízlés szerint!)
Fél kg darált hús (ízlés szerint)
1 tojás
1 tojás sárgája (elhagyható!)
Só, őrölt bors, kurkuma, köménymag
3 dl kókusztej (elhagyható!)
Paleo rántás, amennyiben nem szereted a kókusz ízét

Elkészítés:

  • A fél liter paradicsomlét öntsd föl vízzel kb. 3 dl vízzel, és tegyél bele ízlés szerint édesítőt, sót, őrölt borsot és 2 db összemorzsolt vagy egész babérlevelet, és karikázz a lébe erős paprikát; tehetsz bele pritamin paprikát is – a paprikákat nem töltöd, ettől lesz „hamis”!
  • A darált húst fűszerezd sóval, borssal, kurkumával, köménymaggal, tegyél a masszába 1 db egész tojást és készíts belőle gombócokat
  • Amikor a paradicsomlé tűzforró, a gombócokat tedd a lébe, és főzd meg
  • Készíts a kókusztejből a tojássárgájával habarást, és még egyszer főzd föl vele a paradicsomlét (elhagyható!)
  • Végül készíthetsz rántást is, azaz kevés zsíron (kacsa-, liba- vagy sertészsír) piríts meg egy kevés szezámmaglisztet, öntsd föl kevés hideg vízzel, és keverd az ételhez; az egészet a rántással együtt rottyantsd össze

vissza

Hozzászólások