Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 690 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

B-17 kapszula (90db-os)

B-17 kapszula (90db-os) Ár: 3 630 Ft

Acai bogyó

 

Acai bogyó

Az Açai egy karcsú pálma, mely 15-25 m magasra nő. A pálma nagyon lassan növekszik, termést csak a kiülteteést követő 4-5 év után hoz. A törzsből 3-4 ág hajt ki tele virágokkal, melyek terméssé alakulnak át. Ezek a termések kezdetben zöld színűek, érett állapotban pedig sötétlilák. A pálmán, mely évente 2x terem, 20kg termés található. A pálmák főleg Amazónia árvizes területein fordulnak elő Pará térségében.

Az açai pálma gyümölcse apró csonthéjas gyümölcs.  A termés cca. 25 mm átmérőjű, és a pálmákon csomókban nő.  A szőlővel ellentétben az acai csak egy nagy magot tartalmaz, mely a termés 80%-át teszi ki.  A pálmákon található minden egyes csomó hozzávetőlegesen ezer gyümölcsbogyót tartalmaz.  Az éretlen bogyók zöld színűek, melyek a beérés után lila színűre változnak.  A bogyókat nyers fogyasztásra és további feldolgozásra szüretelik.

Az esőerdő valósággal óvja a szüretet. A gyümölcs betakarítását jelenleg is 95%-ban az őslakosok végzik. Az Acai iránt a kereslet megnőtt, így a pálmák nevelése és a pálmaligetek elterjedésa délen kulcsfontosságú megélhetést biztosít az esőerdő őslakosságának. A lakosok érdekeltek lettek rombolás és fakivágás nélkül megőrizni az esőerdőket. Az Acai fogyasztásával sokat teszünk egészségünkért, és egyben óvjuk az esőerdőket is.

Az Açai feldolgozása igényes és ezért ritka azokban a térségekben, ahol nem terem meg. Az acai gyümölcs az export számára por és fagyasztott formában áll rendelkezésre. A szüretnél hagyományos módszereket alkalmaznak, a  gyártás pedig mentes a kémiai anyagoktól. 

Az Açai különféleképp készíthető el.Felhasználható frissítő koktélok, ízletes táplálékok, dzsúzok,fagylaltok készítéséhez. A hagyományos brazil recept alapján fagyasztott sűrítményként pépesítve kínáljuk. 

Az Açai termékek a földkerekség legegészségesebb táplálékai.

Az Açai abszolút élelmiszeripari újdonság, köszönve egyedi összetételének.Az egyik legkomplexebb természetes termés, mivel az összetétele:

antioxidánsok

rostok (több, mint 40 %)

telítetlen omega 6 és omega 9 zsírsavak
vitaminok: A, B1 (tiamín ), B2 ( riboflavín ), B3 ( niacín ), C, E ( tokoferol ), D
ásványi anyagok: vas, kalcium, fosfor, kálium (mely a legértékesebb ásvány az acai termésben)

fehérje hasonló összetételben, mint a tojásban 

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity )

Az ORAC teszt az ételek antioxidáns tartalmának mérésére alkalmazandó. Az értékek a mintákban kimagaslóak, 100g tiszta kivonat 70 000 ORACot tartalmaz, mely ezidáig a legmagasabb az összes vizsgált terméket illetően.

A leírtak alapján az açai gyümölcs a földkerekség  legerősebb természetes antioxidánstartalmú termése.

 Az Açai min.14x több antioxidánst tartalmaz mint a nyers spenót, és 20-30x több antokynaidot a vörösbornál. Már 26 g tiszta açai  elegendő a napi ajánlott antioxidáns bevitelhez.

Ami az açait unikummá teszi, – egyéb más mellett – az a tény, hogy nagyon sok benne az antokyanín (antocián) – tipikus lila színezék. Az antokyanín antioxidánsként szolgál.

Az antioxidánsok a szabad gyökök elleni küzdelem élharcosai, ezzel erősítik a szervezet immunrendszerét. Védik a szivet, agyat, vesét, szemet. A szabad gyökök nagyon kicsi molekulák, melyek a test sejtjeit támadják meg, roncsolják a DNS-t, ezzel különféle betegségeket idézve elő.

Flavonoidok természetes antioxidánsok, mely védik az emberi szervezet sejtjeit. Az Açai a legtöbb flavonoidot tartalmazó gyümölcsök közé tartozik.

A telítetlen zsírsavak az eszenciális zsírsavak közé tartoznak, melyek elengedhetetlenek az egészségünk szepontjából. Az acai termései nagy mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaznak.


Fehérjék és  aminosavak

A fehérjék képezik az emberi test szöveteinek alapját. Minden sejtben megtalálhatóak. A fehérjék aminosavakból állnak. Az emberi test csak bizonyos aminosavak előállítására képes, a többit  táplálékkal kell bevinnünk a szervezetbe. Ezeket eszenciális aminosavaknak hívjuk.Az acai pálma termései gazdagok aminosavakban. Ahhoz, hogy az izmok megfelelően működjenek, szükségesek az aminosavak. Az  acaiban levő aminosavak a zsírsavakkal együtt segítik a zsírok hatékonyabb elégetését, és az izmok gyorsabban nőnek.

A vitaminok szervezetünk alapkövei. Az emberi test a vitaminok javát nem tudja termelni, ezért fontos az étellel történő bejuttatásuk.Minden vitaminnnak megvan a feladata,és hiányuk komoly betegségekhez vezethet. Az acai többféle vitamint tartalmaz:A ,B1 (tiamín), B2, (tiboflavín), B3(niacín), C, E(tokoferol), D.

Az ásványi anyagok életünk fontos és nélkülözhetetlen részei. Az acai temérdek ásványi anyagot tartalmaz (vas,kalcium,foszfor,kálium). A termésben a legértékesebb  ásvány  a kálium.

 



vissza

Hozzászólások