Megosztás

Facebook

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

Palacsinta torta

Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai …

Szilvás gombóc

Az egyik legnagyobb magyar kedvencünket készítettem el …

Churros

Mostanában egyre többször jött velem szembe ilyen-olyan …

Mindenmentes isler

Az isler kislánykorom legnagyobb kedvence.Rendszeresen …

Mindenmentes muffinvariációk

Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe …

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

VIRÁGZÓ TEA: SZEMKÁPRÁZTATÓAN GYÖNYÖRŰ ÉS ISTENI FINOM - ITT AZ IDŐ KIPRÓBÁLNI

 

VIRÁGZÓ TEA: SZEMKÁPRÁZTATÓAN GYÖNYÖRŰ ÉS ISTENI FINOM - ITT AZ IDŐ KIPRÓBÁLNI

Ez a kínai teakülönlegesség tényleg elképesztő, amikor először találkoztam vele, tátva maradt a szám. Egy "gumó", amiből forró víz hatására lenyűgöző virág lesz - és mindez iható, méghozzá nagyon is finom.

A virágzó teának hagyománya van a keleti kultúrában, gyakran ajándékozzák meg egymást vele, ami náluk a tisztelet és megbecsülés jele. Formális és ünnepi alkalmakkor is előszeretettel készítik el és fogyasztják, illetve akkor, amikor különleges vendéget szeretnének meglepni vele.

Mivel az íz mellett nagyon jelentős a látvány is, tegyük kicsit félre a megszokott teás bögrénket vagy kancsónkat, ehhez a teához egy teljesen átlátszó üvegpohárra vagy üvegkannára lesz szükségünk. Érdemes lehet beruházni egyre, nem csak a teavirág miatt, a későbbiekben vásárolhatunk bele jópofa teatojásokat is, és azokkal is látványosan tudunk majd benne teát készíteni.

Az elkészítésnél nagyon figyelni kell arra, hogy a víz megfelelő hőmérsékletű legyen. Forrásban lévő vizet öntsünk a teavirágunkra, különben vagy nem fog kinyílni vagy csak nagyon lassan. Ha a gumó teleszívta magát vízzel, akkor a kancsó aljára süllyed, és ha leér az aljára, akkor kezd el kibontakozni - ez általában 5-10 percet vesz igénybe.

Ha szeretnénk, többször is újraforrázhatjuk a virágot, akár 2 liter tea is kijöhet belőle, de ezt egy napon belül tegyük meg, és ha nem rögtön szeretnénk meginni annyi teát, akkor addig vegyük ki a virágot a kannából, és tegyük száraz helyre. Az első főzetnél még sok vizet magába szív a teavirág, nem adja ki annyira az ízét, a második főzet már sokkal intenzívebb lesz.

Ha szeretnénk, hogy megmaradjon a teavirágunk, akkor tegyük hideg vízzel teli üvegbe vagy pohárba: sajnos így sem lesz örök életű, viszont pár hétig még gyönyörködhetünk benne.Nagyon sokféle íz érhető el a teavirágokból, a teljesség igénye nélkül felsorolom a leggyakoribb párosításokat. A tealevél ugye lehet fekete, zöld vagy fehér, ezek pedig legtöbbször jázminvirággal, liliommal, bíborkával, szegfűvel vagy sárga krizantémmal egészülnek ki.

Forrás: https://sobors.hu/gasztro/teavirag/

vissza

Hozzászólások