Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Színes fonott kalács

 

Színes fonott kalács

Különlegesség Húsvétra! Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus kalácsrecept színesítve. Szó szerint. A maglisztek fehérje- és ásványianyag-tartalma kiemelkedő, így tápértékben is többet ad a kalácsunk.

Hozzávalók:

2,5 dl tej
70 g cukor
25 g élesztő
400 g + 30 g búzaliszt + szóráshoz
50 g vaj
2 tojás + kenéshez
csipet só
30 g mákliszt
30 g tökmagliszt

1,5 dl tejet langyosra melegítettem, majd cukorral összekevertem és belemorzsoltam az élesztőt. Amikor felfutott, akkor hozzáadtam a 400 g liszthez. 50 g olvasztott vajat, 2 tojást, 1 dl tejet és egy csipet sót kevertem bele, majd az egészet fakanállal csomómentes, nokedli állagú tésztává kevertem. Géppel gyorsabb. 

A masszát 3 részre osztottam (kb. 280 g-os adagokra), majd az egyik kupachoz máklisztet, a másikhoz tökmaglisztet, a harmadikhoz pedig a maradék 30 g búzalisztet adtam és selymes tésztákat dagasztottam belőlük. Ahhoz, hogy ne foltosan legyen színes, nagyon sokáig kell gyúrni. Ha esetleg túl ragacsos a tészta (ez a lisztminőségtől függhet), akkor búzalisztet érdemes még hozzá adni, de, ha türelmesen gyúrom, akkor nekem mindig kisimul. 

A három adagot külön edényekben kelesztettem 50-60 percig. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeveréses funkcióra.

A három tésztából három rudat nyújtottam, majd összefontam őket. A fonatot még fél órát kelesztettem, majd felvert tojással lekentem, és 15 percre a sütőbe tettem.

vissza

Hozzászólások