Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 690 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

B-17 kapszula (90db-os)

B-17 kapszula (90db-os) Ár: 3 630 Ft

Schüssler kozmetikumok, arcdiagnosztika

 

Schüssler kozmetikumok, arcdiagnosztika

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe vagy zavart szenved beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet, illetve szépségünk rovására megy.

E kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-féle krémzselék, melyek az építésvezetőkhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot visszaállításához, és megtartásához. A Schüssler-féle rendszer azonban nem csak terápiára, hanem diagnosztikára is használható. A terápiás rendszer 130 éves alkalmazása során történt megfigyelések lehetővé teszik számunkra, hogy arcdiagnosztikával még a különböző betegségek kialakulása előtt rendezzük a hiányállapotokat, így bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, illetve előrehaladásuk lassítható (pl. visszér). Amennyiben arcdiagnosztikával markáns eltérést találunk, illetve helyi panaszokat kezelünk a teljes körű hatás elérése érdekében érdemes helyileg Schüssler-féle krémzselét használni.

Arcdiagnosztika:

Nr.1- Calcium fluoratum arcdiagnosztikája

Calcium fluoratum hiány esetén nagyon gyakran megfigyelhető úgynevezett kockaredők kialakulása, melyet a belső szemzugban figyelhetünk meg (egymást keresztező ráncok). A kockaredő képződéshez gyakran társul a belső szemzug barnás, barnás-feketés elszíneződése is. A kockaredők mellett szarkalábak kialakulása is jellemző lehet. Minél kifejezettebb egy hiányállapot, annál markánsabban jelentkeznek a tünetek is.

Nr.2 - Calcium phosphoricum arcdiagnosztikája

A hiányállapot leginkább a bőr viaszos fénylésében, színében látható. Ennek felismerése sokszor nem egyszerű. Az elváltozás először a füleken, homlokon, orrhegyen, szemhéjakon, majd az egész arcon figyelhető meg. A körmökön feltűnő fehér foltok szintén a 2. számú só hiányát jelzik. Hiányállapotra utal a fogvégek áttetszővé válása is, ami szintén gyakori elváltozásnak számít.

Nr.3 - Ferrum phosphoricum arcdiagnosztikája

Ferrum phosphoricum esetén barnás, feketés-lilás elváltozás látható az orrgyöktől kiindulva a szemek alatt. Az elszíneződés mértéke mutatja a hiányállapot kiterjedtségét. Másik jellemző elváltozás lehet a vasvörösség (a bőr kipirulása, mely nagyon gyakran jelentkezik pl. a fülön). A vasvörösség elsősorban fertőzések kapcsán figyelhető meg. Krónikus hiányállapot esetén jellemző lehet a bőrön jelentkező hosszanti barázdák megjelenése.

Nr.4 - Kalium chloratum arcdiagnosztikája

Krónikus hiányállapotát tejszerű arcszín jelezheti. A tejszerű elszíneződés gyakran csak a száj fölötti régióban jelentkezik „tejbajusz” formájában. Kálium chloratum hiány esetén azonban zavaró esztétikai elváltozások is jelentkezhetnek (couperosis – ún. tágult erek), illetve különösen a szem körüli területre jellemző bőrgrízesség formájában. Minél korábban kezdjük meg ezen elváltozások kezelését, annál jobb eredményre számíthatunk.

Nr.6 - Kalium sulfuricum arcdiagnosztikája

A Kalium sulfuricum arcdiagnosztikájára a bőr pigmentációs zavarai jellemzők, melyek spontán (szeplők), napsütés hatására, vagy várandósság során jelentkeznek. A vitiligo (pigmenthiány) szintén Kalium sulfuricum hiányra utal. Jellemző még a belső szemzugban látható barnássárga színárnyalat, valamint „A” alakban az orrgyöktől az álcsúcsig látható sárgás bőrszín.

Nr.7 -Magnesium phosphoricum arcdiagnosztikája

Amennyiben arcdiagnosztikával magnesium hiányra utaló jeleket találunk, abban az esetben a szervezet hajlamosabb a különböző görcsös folyamatok kialakulására. Arcdiagnosztikailag a magnesium hiányt úgynevezett magnesium-pirosság jellemzi, mely elsősorban az orcákon jelentkezik.

Ez a típusú pirosság nyugalmi állapotban is megfigyelhető. Bizonyos embereknél csak „hektikus pirosság” formájában jelentkezik, amely piros foltok formájában nyilvánul meg a nyak, illetve mellkas területén, elsősorban idegesség alatt.

Nr.8 -Natrium chloratum arcdiagnosztikája

Arcdiagnosztikája egyszerű: a kozmetikai iparban igénybevett bőrként emlegetik, azaz a nehezen kezelhető, rossz vízháztartású bőrről van szó, mely egyszerre rendelkezhet a zsíros, és száraz bőr tulajdonságaival. Nagyon jellemző a tág pórus, melynek intenzitása a hiányállapot mértékére utal. Az arc duzzadt lehet, és jellemző „csigás”, nem letörölhető fénylés is jelentkezhet. A hajas fejbőr határa gyulladásosan piros lehet. Az ásványi só hiányához a combokon kifejezett narancsbőr megjelenése társulhat.

Nr.9 -Natrium phosphoricum arcdiagnosztikája

Natrium phosphoricum hiány esetén a legjellemzőbb elváltozás a pattanásos, zsíros bőr megjelenése. Mitesszerek jelenléte szintén Natrium phosphoricum hiányra utal. Főleg későbbi életévekben a száj körüli régióban függőleges lefutású ráncok jelenhetnek meg.

Nr.10 -Natrium sulfuricum arcdiagnosztikája

Arcdiagnosztikájára az orr, illetve arc kékesvörös-vörös gyulladása jellemző (rosacea). Kifejezett hiányállapot esetén a szájkörüli terület zöldessárga elszíneződése jelentkezik. Fontos lehet a különböző területen megjelenő duzzanatok (oedemák) megjelenése is (pl. táskás szemek, lábdagadás).

Nr.11 - Silicea arcdiagnosztikája

Silicea hiánya esetén korai és kifejezettebb ráncképződéssel találkozunk. Jellemző lehet vízszintes lefutású homlokredők, szarkalábak, és kifejezett mimikai ráncok megjelenése. Speciális jel lehet a fül előtti hosszanti, úgynevezett harmonikaredő megjelenése.

Nr.12 - Calcium sulfuricum arcdiagnosztikája

Calcium sulfuricum hiány esetén gipsz-fehér arc, valamint különösen a végtagok, illetve arc területén jelentkező időskori barna foltok jellemzőek.

Schüssler zselék a webáruházban, ide KATTINTVA


vissza

Hozzászólások