Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 690 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

B-17 kapszula (90db-os)

B-17 kapszula (90db-os) Ár: 3 630 Ft

Ezüstkolloid, Aranykolloid

 

Ezüstkolloid, Aranykolloid

KOLLOID OLDAT -TERÁPIA, KOLLOID OLDAT TÍPUSAI, KOLLOID OLDAT HATÁSAI, KOLLOID OLDAT ADAGOLÁSI ÉS HASZNÁLATI ISMÉRVEI

EZÜSTKOLLOID OLDAT

Az ezüst mind az emberek, növények és állatok számára esszenciális nyomelem. Legfontosabb tulajdonsága, hogy már minimális mennyiségben is kiválóan pusztítja a gombákat, baktériumokat, és a vírusok szaporodását gátolja (a mikroba elleni hatás olyan vizes oldatban is kimutatható, amelybe ezüstlemezt helyezünk el, ezt hívják oligodinámiás hatásnak). Orvosi kísérlettel bizonyított, hogy laboratóriumi körülmények között az ezüst 6 perc alatt elpusztítja a kórokozókat. Az ezüstionok szövetizgató hatásúak, a kolloidális ezüst (argentum colloidale) és a fehérjéhez kötött ezüst (argentum proteinicum) azonban nem izgatják a fehérjéket, ugyanakkor a belőlük lassan felszabaduló ezüst antiszeptikus hatást fejt ki. 

Az Ezüstkolloid oldat szervezetünkben mintegy második immunrendszerként működhet, az ezüstkolloid nem gyógyhatású készítmény, azonban a szükséges orvosgyógyászati terápiát kiegészítve nagyban elősegítheti az egész szervezetöngyógyulási - önregenerációs folyamatát. A kolloidokkal Tomas Graham angol vegyész kezdett el foglalkozni még az 1800-as évek végén. Megállapította, hogy azok az elemek, melyek könnyen kikristályosodnak, az élőlények sejtmembránjain keresztül is könnyen áthatolnak. A jó minőségű elektrolízises Ezüstkolloid oldat átlátszó, tiszta vagy enyhén sárgás színű lehet. Az Ezüstkolloid oldat minden adalékanyagtól, színezéktől mentes! Az Ezüstkolloid oldat pozitív töltésű ezüst ionokat és negatív töltésű 1-10 nanométeres (10-100 angström ) töltésű ezüst részecskéket tartalmaz, melyek nem ülepednek le.

Ezüstkolloid oldat szervezetre kifejtett hatásai

 • Az Ezüstkolloid oldat a hatékonyságát azzal fejheti ki, hogy gátolhatja az egysejtű kórokozók anyagcseréjéért felelős enzim működést. A vírusok fehérjeburkát pedig károsíthatja, ezzel szaporodásra képtelenné teszi őket, így segíti a szervezetből való mihamarabbi kiürülésüket is.
 • Tesztek, orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezetbarát mikroorganizmusokat, mikrobákat nem károsítja, mert az Ezüstkolloid a vékonybélben szívódik fel, így el sem jut a vastagbélrendszerbe.
 • Jelentős lehet csontregenerálódást elősegítő hatékonysága is, egyes kutatások szerint akár 50%-kal csökkentheti a csontgyógyulás idejét.
 • Elősegítheti a bőr és más finom szerkezetű szövetek újraképződését, sterilen tartva azokat.
 • Atomszerkezetéből adódóan speciálisan elősegítheti a máj regenerációját, fokozva ezzel a méregtelenítést.
 • Külsőleg és belsőleg is használható a gyulladásos, fertőzéses esetek többségében.
 • Fémérzékenység esetén nem alkalmazható az ezüstkolloid oldat!
 • Az ezüstkolloid oldat medicinális terápiát kiegészítő alkalmazhatóságáról - alkalmazásáról minden esetben konzultálni és egyeztetni kell a medicinális terápiát folytató és azt ügyelő orvossal!


Az Ezüstkolloid oldat belsőleg folyadék formájában lenyelhető, illetve pl. a garat-torok fertőzés esetében spray-szerűen is alkalmazható. Minden esetben mielőtt lenyelnénk az Ezüstkolloid oldatot, öblítgessünk vele a szánkban és gargalizáljunk! Külsőleg ecseteléssel, spray formában, cseppentéssel használható (3-4* naponta). Az Ezüstkolloid oldat külsőleg kiválóan tisztítja és elősegítheti a gyorsabb gyógyulását a bőr elváltozásainak, gennyes sebeinek, a (gennyes) pattanásoknak, de alkalmazható kiegészítésként egyes nemi fertőzések esetén is irrigáció vagy spray formájában (kizárólag a szükséges és célzott medicinális terápia mellett!). Égéses sérülésekben, nyílt sebek, horzsolások esetében is közvetlenül használható a sebre téve, vagy akár még átitatható az Ezüstkolloid oldattal a kötszer is. 
Mint ahogyan mindenütt és mindenben, úgy az Ezüstkolloid oldat alkalmazásánál is kerülni kell a túlzást, a túladagolást!A nagy mennyiségű ezüst egy része felhalmozódhat a bőrben, kékesfekete pigmentáció (bőrelszíneződés) formájában, ami egyébként semmilyen működésbeli vagy egyéb káros hatással nem jár a továbbiakban (ún. argyria). Leggyakrabban porbelégzés, illetve ezüsttartalmú gyógyszerészeti kenőcsök lokális (helyi) és hosszantartó alkalmazásánál jöhet létre felhalmozódás.

Ezüstkolloid oldat adagolási dózisai: 2-3 * egy teáskanálnyi naponta, gyermekeknek csak 1-1,5 teáskanálnyi naponta. Kizárólag sötét helyen és üvegben tárolható, így 2 évig is megőrzi hatékonyságát.

ARANYKOLLOID OLDAT

Már az ókorban is ismert volt az Arany gyógyító hatása, és azóta is mindvégig jelen volt, van és lesz a gyógyászatban. Az aranyat napjainkban újra széleskörűen és sok helyen alkalmazzák. Az aranyat használják a traumatológiai sebészetben, a plasztikai sebészetben, és pl. a szépségiparban, kozmetikumként, de alkalmazzák a rák kutatásban és terápiában is. Michael Faraday híres kémikus 1857-ben készített először elektrolízissel tiszta Arany-kolloid oldatot. Az aranykolloid oldat minden adalékanyagtól mentes (nem célzott gyógyhatású) oldat!

Aranykolloid oldat szervezetre kifejtett hatásai

 • Elősegítheti a gyorsabb regenerálódást.
 • Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatású lehet.
 • Ízületi gyulladások esetén elősegítheti a fájdalom és a duzzanatok csökkenését.
 • Elősegítheti a stressz, alvási nehézségek károsító hatásának csökkentését a szervezetben, és euforizáló (élénkítő és lazító) hatása révén segíthet oldani a a lelki eredetű nehézségeket.
 • Az Aranykolloid oldat kifejezetten alkalmas lehet a szükséges orvosgyógyászati terápia mellett a függőséggel járó betegségek kiegészítő kezelésére (pl. alkoholizmus, drogok, dohányzás, koffeinfüggőség, szénhidrát függőség és kortikoszteroid függőség, illetve egyéb gyógyszerfüggőségek /pl. altatók/ esetén).
 • Növelheti a koncentrációs, megfigyelő és memorizáló képességet. Segítheti az agy működését, megújíthatja az idegrendszert.
 • Figyelemhiányos vagy hyperaktív gyermekek részére különösen ajánlott lehet az Aranykolloid oldat.
 • Elősegítheti az energiaszint, a libidó növekedését.
 • Segíthet a szívritmust szabályozó kezelésben, elősegítheti a vérkeringés serkentését, elősegítheti a testhőmérséklet optimalizációját.
 • Megfelelő terápia mellett segíthet enyhíteni az asztmás, allergiás tüneteket.
 • Leromlott állapotú betegek regenerációját az Aranykolloid oldat mind testi, mind lelki, szellemi téren nagymértékben segítheti.
 • Fémérzékenység esetén nem alkalmazható az aranykolloid oldat!
 • Az aranykolloid oldat nem célzott gyógyhatású készítmény, az aranykolloid oldat medicinális terápiát kiegészítő alkalmazhatóságáról - alkalmazásáról minden esetben konzultálni és egyeztetni kell a medicinális terápiát folytató és azt ügyelő orvossal!


Aranykolloid oldat adagolási dózisai: 2*1 teáskanál naponta, gyermekeknek 1 kávéskanálnyi naponta. Az Ezüst-kolloid oldattal együtt alkalmazható az Aranykolloid oldat, de a két oldat bevétele között 1 óra teljék el! Az Aranykolloid oldat alkalmazásánál maximálisan figyelembe kell venni az ajánlott napi dózis- mennyiség betartására vonatkozó utasításokat!

vissza

Hozzászólások