Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 690 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

B-17 kapszula (90db-os)

B-17 kapszula (90db-os) Ár: 3 630 Ft

Édesítőszerek

 

Édesítőszerek

A természetes édesítőket mára már nagyrészt felváltották a finomított és mesterséges cukorhelyettesítők.
Az élelmiszeripar az édes íz fokozása érdekében különböző szempontok alapján finomítási eljárásokat alkalmaz, amelyeknek a szervezetre ható előnytelen hatásai közismertek.
Táplálkozásbiológiai szempontok alapján vizsgálva a finomított ipari cukrok élettani hatása nem azonos a természetes, finomítatlan édesítőkével.

A finomított és mesterségesen gyártott cukorban nem találhatók meg a fontos ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, amelyek részt vállalnak, sőt esetenként vezető, irányító szerepet töltenek be a cukoranyagcserében és az inzulinszint stabilizációjában.

Ezzel szemben a természetes édesítők, amelyek a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készülnek, megőrzik a szervezet számára hasznos és jótékony hatásukat.

Hazánkban is felfedezték már a kókuszcukor és a kókusznektár szirup különleges előnyeit, melyek közül említendő aminosav, vitamin, nyomelem és komplex ásványi anyag tartalmuk.

A kókuszcukor, mint édesítő esetében az is rendkívüli, hogy a magas inulintartalom mellett, úgy, mint a kókusznektár szirup is az alacsony glikémiás indexű (GI 35) élelmiszerek közé tartozik.

A BANABAN bio 100% tisztaságú kókuszcukor finomítatlan természetes édesítő, amely kizárólag a kókuszpálma nektárjából a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készül. A feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot. Előállítása során a friss nektárt melegítik, ez által párologtatják addig, amíg a nedvesség elpárolog és cukorkristályok alakulnak ki.

Fontos tudni, hogy a kókuszcukrot és a pálmacukrot használják egymás szinonimájaként, viszont a kettőt nem szabad összekeverni, mert jelentősen különböznek egymástól. A pálmacukrot a Palmira pálmából (Borassus flabellifer) nyerik, a kókuszcukor pedig a kókuszpálmából (Cocos nucifera), ami nagyon fontos különbség, mert más pálmacukrok nem a fent említett tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint GI számuk is magasabb.

A 100% tisztaságú bio kókuszcukor és kókusznektár szirup rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre.

Sok esetben a kókuszcukor címkéjén nem található tájékoztató a termék eredetét, minőségét, összetételét és az előállítás módját illetően, pedig az egészséget szolgáló táplálkozás érdekében fontos szempont az élelmiszerek beltartalmi értékének szem előtt tartása, mert a bennük található hasznos alkotóelemek egymást kiegészítve, hatnak az egész szervezetünkre.

A BANABAN GOURMET Bio Kókusznektár Szirup, amely a kókuszcukor alapanyaga a kókuszpálma virágjának frissen betakarított nektárjából készül, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és finom karamelles, kókuszos ízzel rendelkezik.

Ez a két természetes cukorpótló egészséges alternatíva az italok édesítésére és az ételek ízének fokozására, készíthetünk velük:

  • turmixot, smoothiet, shaket

  • süteményt, dessezrtet

  • limonádét, szörpöt

  • palacsintát, gofrit

  • krémet, pudingot

  • mártást, levest

  • öntetet, szószt

  • kávét, teát

  • fagylaltot

Ajánlunk most Nektek egy rendkívül finom és egészséges desszertet, amely pár perc alatt elkészíthető, ez pedig a sült magok:

Hozzávalók:

1 bögre natúr olajos mag (mandula, mogyoró, makadámdió, dió, kesudió)

2 evőkanál BANABAN bio kókusznektár szirup

½ bögre BANABAN bio kókuszcukor

1 teáskanál fahéj

1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Keverjük össze az olajos magokat a kókusznektárral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen terítsük el, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

Még melegen kanalazzuk át és forgassuk meg a kókuszcukorba, amit előzőleg megízesítettünk fahéjjal és szerecsendióval.

vissza

Hozzászólások