Megosztás

Facebook

Google+

Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 690 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

B-17 kapszula (90db-os)

B-17 kapszula (90db-os) Ár: 3 630 Ft

Desszertek kókuszolajjal, kókuszliszttel, kókuszcukorral

 

Desszertek kókuszolajjal, kókuszliszttel, kókuszcukorral

A legfinomabb kókuszalapú desszertek. Egészségesek, kalóriaszegények, nyami, nyami, nyami. :)

Puding édesburgonyából

350 g édesburgonya
60 g BANABAN bio kókuszliszt
5 evőkanál BANABAN bio extra szűz kókuszolaj
4 evőkanál magas kakaóvaj tartalmú cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál BANABAN bio kókuszcukor

A meghámozott és felkockázott édesburgonyát bő vízben puhára főzzük. Miután kihűlt (a vizet nem öntjük le róla) a többi hozzávalóval együtt botmixerrel puding állagúra mixeljük. Müzlivel, gyümölccsel finom és tápláló édesség.

 

Csicsókás keksz

60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztcsicsókás-keksz-banabanBANABAN bio kókuszliszt
10 dkg BANABAN bio extra szűz kókuszolaj
5 dkg BANABAN bio kókuszcukor
10 dkg bio csicsóka sűrítmény
15 dkg gyümölcs (ebben a sütiben sárgabarack)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl víz

A gyümölcsöt pépesre mixeljük, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szeleteljük és kissé előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A BANABAN bio extra szűz kókuszolaj érett, friss kókuszból hidegen sajtolt eljárással készült étolaj. 
A BANABAN bio kókuszliszt természetes módon szárított kókuszból őrölt gluténmentes liszt.
A BANABAN bio kókuszcukor 100%-ban kókuszpálma nektárból készült természetes édesítő.
A csicsóka sűrítmény és a BANABAN kókuszcukor összetevői között kiemelkedő magas inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), tartalma, melynek köszönhetően az alacsony glikémiás idexel rendelkező táplálékok közé tartozik.
A receptben használt összetevők természetességüknél fogva vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és élelmi rostokban gazdag táplálékok (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, szelén), melyek fogyasztásával fenntarthatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát.

 

Barackos kókuszos fagyi

Pár perc alatt nagyon egyszerűen finom és egészséges fagyit készíthetünk otthon.barackos-kókuszos-fagyi-banabanBanaban Bio Kókuszliszt
1 bögre búzadara
2,5 bögre háztáji tej
5 db tojás
1/2 bögre Banaban Bio Kókuszcukor
1/2 bögre mazsola
2 evőkanál Banaban Bio Extra Szűz Kókuszolaj
1 kávéskanál só

A darát, lisztet, tejet habverővel simára keverjük, majd állni hagyjuk kb 1 órát, hogy a dara megpuhuljon. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját, a sót, cukrot, mazsolát és a habbá vert fehérjét. Teflon serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleöntjük a tésztát és 15 perc alatt készre sütjük. Sütés közben fakanállal többször megkeverjük. Tálalhatjuk lekvárral, pudinggal, megszórhatjuk kakaóporral, fahéjjal, vagy Banaban Bio Kókuszcukorral.

 

Csokipalástos málnás-diós torta

Csokipalástos málnás-diós torta Banaban bio kókusz termékkelBanaban Bio Kókuszliszt
60 g Banaban Bio Kókuszcukor

A krémhez:
2 dl habtejszín, 
25 dkg mascarpone, 
2 dl natúr joghurt, 
200 g fagyasztott málna, 
50 g Banaban Bio Kókuszcukor

A palásthoz:
100 g étcsokoládé

Elkészítés: A piskótát két részletben érdemes megsütni, ezért a piskóta hozzávalóit felezzük meg és kettő piskótalapot süssünk, így biztosabb, hogy jól sikerül.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszcukorral kézi habverővel elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a dióval, csokiforgáccsal a sütőporral és a kókuszliszttel hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez és óvatosan összekeverjük. A tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A mascarponet, joghurtot és a kókuszcukrot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd a fagyos málnával együtt hozzákeverjük a krémhez. 
A piskótákat kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel. A krémből kenjünk a torta oldalára és tetejére is, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
A csokipalást: Lemérjük a torta kerületét, a magasságára kicsit ráhagyunk, és ennek megfelelő méretű sütőpapírt vágunk. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit, majd késsel elterítjük a papíron. Kb 10-15 másodpercre betesszük a hűtőbe. Akkor jó a csoki a sütőpapíron, ha már nem folyik, de még nem keményedett meg. Ezt követően a papírral együtt a torta oldalára simítjuk és visszatesszük a hűtőbe 5 percre, ezt követően óvatosan lehúzhatjuk a palástról a papírt. 
Jó tanács: a papírt érdemes kettévágni és a palástot két részből a tortára simítani, mert a hossza miatt nem fog beférni a hűtőbe és a tortára is nehéz volna rásimítani.
A torta tetejét díszíthetjük kedvünk szerint, a friss málna jól mutat rajta, de fagyasztottat ne tegyünk rá, mert olvadás után szétfolyik és nem lesz szép.

 

Kókuszos morzsa kókuszos pudinggal.

Gluténmentes, alacsony szénhidrát tartalmú (low carb) és mégis tápláló.

Kókuszos morzsa kókuszos pudinggal Bananban bio kókusz termékkelBanaban Bio Kókuszlisztet és
30 g Banaban Bio Kókuszcukrot

A morzsa elkészítése sem bonyolult.
1 db tojást robotgéppel felverünk, majd hozzáadunk
1 dl ásványvizet
1 dl háztáji tejet
40 g Banaban Bio Kókuszlisztet és
1evőkanál Banaban Bio Kókuszcukrot

A fenti összetevőket robotgéppel összekeverjük, majd teflon serpenyőben mérsékelt tűzön 10 pecig sütjük. Sütés közben indőnként megkeverjük fakanállal. Sütés előtt a serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál Banaban Bio Kókuszolajat.

 

Banános - zabpelyhes keksz

140 g zabpehelyBanános - zabpelyhes keksz Banaban bio kókusz termékkelBanaban Bio Kókuszliszt
3 evőkanál Banaban Bio Kókuszcukor
6 tojás
Egy csipet só
A sütéshez Banaban Bio Extra Szűz Kókuszolaj

A tejet a sóval felforraljuk, majd állandóan kevergetve lassan beleszórjuk a liszteket és a cukrot. Elzárjuk a tüzet, majd kézi mixerrel egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. 
A kókuszolajat felforrósítjuk és kisütjük benne az egérkéket úgy, hogy az olajba mártogatott evőkanállal szakítunk a tésztából bele. 
A kisült egérkéket beleforgatjuk fahéjas Banaban Bio Kókuszcukorba.

 

Csokis-mazsolás puszedli

100 g puha vajCsokis-mazsolás puszedli Banaban bio kókusz termékkelBanaban Bio Kókuszliszt
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál Holland kakaó
50 g mazsola
25 g apróra tördelt dió
25 g apróra tördelt étcsokoládé

A vajat, tojást, kakaóport és a cukrot habverővel jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a tejet is. A sütőport a két féle lisztet összekeverjük és a masszához adjuk. Összedolgozzuk vele, majd beleszórjuk a mazsolát, diót és a csokoládét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe belekanalazzuk, kissé szétlapítjuk a halmokat és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

Kapusznyik

Kelt tésztát készítünk az alábbi alapanyagok felhasználásával:Kapusznyik Banaban bio kókusz termékkelhttps://www.facebook.com/pages/Tündérporta műhelyéből hozta.

 

Banános földimandulás kuglóf

100 g Banaban Bio KókuszlisztBanános földimandulás kuglóf Banaban bio kókusz termékkel
100 g Földimandula őrlemény
50 g Banaban Bio Extra Szűz Kókuszolaj
50 g Banaban Bio Kókuszcukor
50 g Magas kakaótartalmú csokoládé
3 db banán
4 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával együtt, majd beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig jól elkeverjük a kókuszcukorral és a kókuszolajjal. A banánokat villával összetörjük, majd az összes hozzávalót óvatosan összekeverjük.
A masszát kuglófformába töltjük és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

 

Kókuszos - Földimandulás almás pite

100 g Banaban Bio KókuszlisztKókuszos - Földimandulás almás pite Banaban bio kókusz termékkel
100 g Földimandula őrlemény
50 g Búzafinomliszt
50 g Banaban Bio Extra Szűz Kókuszolaj
20 g Banaban Bio Kókuszcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás

A hozzávalókat először jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és tepsibe rakjuk.
1 kg almát lereszelünk a levét kinyomkodjuk, összekeverjük 20 g Banaban kókuszcukorral és a tésztára tesszük.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, közben készítünk egy piskótatésztát az alábbi hozzávalókból.

30 g Banaban Bio Kókuszliszt
20 g Banaban Bio Kókuszcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 db tojás

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a tojássárgáját a kókuszcukorral, és összedolgozzuk a hozzávalókat, majd az almára simítjuk és visszatesszük sülni még 15 percre.

 

vissza

Hozzászólások