Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Megosztás

Facebook

Google+

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Bio 100%-os Acai velő 330ml

Bio 100%-os Acai velő 330ml
Értékelés:

Cikkszám: manu17

Açai (olvasd:aszají) brazil bogyós, sötétlila színű gyümölcs.Ízével és illatával az erdei gyümölcsre emlékeztet.Az Acai az anyatermészet igazi ajándéka,mely az esőerdőkben nő, és tápanyagban gazdag.Az Acai a sportolókat és az egészséges életmódot kedvelőket szólítja meg szerte a világon.

Legmagasabb az antioxidánstartalma, ezen kívül tartalmaz fehérjéket, rostokat,telítetlen omega 6 és omega 9 zsírsavakat.Az acai a földkerekség legegészségesebb élelmiszere.      

Az amazoni dzsungel törzsei az acait mint szerelmi serkentőt használták, valamint a szexuális energia forrásaként.A magas energiatartalmú gyümölcs segítségükre volt az immunrendszer erősítésében, a  fertőzésekkel szembeni küzdelemben, a szív védelmében, a jó kedélyállapot megőrzésében,és az élet élvezetében.

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity)aAz ORAC tesztelés az ételek antioxidáns tartalmának mérésére alkalmazandó.Ezek az értékek az Acai mintákban különösen magasak.100 g tiszta kivonat 70 000 ORAC-ot tartalmaz,mely ezidáig az összes vizsgált termék közül a legmagasabb.Ezen mérések alapján az acai gyümölcs a földkerekség legerősebb természetes antioxidánstartalmú gyümölcse.

Az açai egy karcsú pálma, mely 15-25 m magasra nő. A pálma nagyon lassan növekszik, termést csak a kiültetetést követő 4-5 év után hoz. A törzsből 3-4 ág hajt ki tele virágokkal, melyek terméssé alakulnak át. Ezek a termések kezdetben zöld színűek, érett állapotban pedig sötétlilák. A pálmán,mely évente 2x terem, 20kg termés található. A pálmák főleg Amazónia árvizes területein fordulnak elő Pará térségében.

Az açai pálma gyümölcse apró csonthéjas gyümölcs. A termés cca. 25 mm átmérőjű, és a pálmákon csomókban nő. A szőlővel ellentétben az acai csak egy nagy magot tartalmaz, mely a termés 80%-át teszi ki. A pálmákon található minden egyes csomó hozzávetőlegesen ezer gyümölcsbogyót tartalmaz. Az éretlen bogyók zöld színűek, melyek a beérés után lila színűre változnak. A bogyókat nyers fogyasztásra és további feldolgozásra szüretelik.


Az esőerdő valósággal óvja szüretet. A gyümölcs betakarítását jelenleg is 95%-ban az őslakosok végzik. Az Acai iránt a kereslet megnőtt, így a pálmák nevelése és a pálmaligetek elterjedésa délen kulcsfontosságú megélhetést biztosít az esőerdő őslakosságának. A lakosok érdekeltek lettek rombolás és fakivágás nélkül megőrizni az esőerdőket. Az Acai fogyasztásával sokat teszünk egészségünkért, és egyben óvjuk az esőerdőket is.

Az açai feldolgozása igényes és ezért ritka azokban a térségekben,ahol nem terem meg. Az acai gyümölcs az export számára por és fagyasztott formában áll rendelkezésre. A szüretnél hagyományos módszereket alkalmaznak, a gyártás pedig mentes a kémiai anyagoktól. Köszönve az előrelépésnek, és az új technológiai feldolgozásnak

Az Açai különféleképp elkészíthető.Felhasználható frissítő koktélok,ízletes táplálékok,dzsúzok,fagylaltok készítéséhez.A hagyományos brazil recept alapján fagyasztott sűrítményként pépesítve kínáljuk.

Az Açai termékek a földkerekség legegészségesebb táplálékai.

Az açai abszolút élelmiszeripari újdonság, köszönve egyedi összetételének. Az egyik legkomplexebb természetes termés, mivel az összetétele:

-antioxidánsok
-rostok (több, mint 40%)
-telítetlen omega 6 és omega 9 zsírsavak
-vitaminok: A, B1 (tiamín ), B2 ( riboflavín ), B3 ( niacín ), C, E ( tokoferol ), D
-ásványi anyagok: vas, kalcium, fosfor, kálium mely a legértékesebb ásvány az acai termésben.
-fehérje hasonló összetételben mint a tojásban

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity )

Az ORAC teszt az ételek antioxidáns tartalmának mérésére alkalmazandó. Az értékek a mintákban kimagaslóak, 100g tiszta kivonat

70 000 ORACot tartalmaz, mely ezidáig a legmagasabb az összes vizsgált terméket illetően.

A leírtak alapján az açai gyümölcs a földkerekség legerősebb természetes antioxidánstartalmú termése.

Az Açai min.14x több antioxidánst tartalmaz mint a nyers spenót, és 20-30x több antokynaidot a vörösbornál. Már 26 g tiszta açai  elegendő a napi ajánlott antioxidáns bevitelhez.

Ami az açait unikummá teszi, – egyéb más mellett – az a tény, hogy nagyon sok benne az antokyanín (antocián) – tipikus lila színezék. Az antokyanín antioxidánsként szolgál.

Az antioxidánsok a szabad gyökök elleni küzdelem élharcosai, ezzel erősítik a szervezet immunrendszerét. Védik a szivet, agyat, vesét, szemet. A szabad gyökök nagyon kicsi molekulák, melyek a test sejtjeit támadják meg, roncsolják a DNS-t, ezzel különféle betegségeket idézve elő.

A flavonoidok természetes antioxidánsok, mely védik az emberi szervezet sejtjeit. Azaçai a legtöbb flavonoidot tartalmazó gyümölcsök közé tartozik.
A telítetlen zsírsavak az esszenciális zsírsavak közé tartoznak, melyek elengedhetetlenek az egészségünk szempontjából. Az acai termései nagy mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaznak.

A fehérjék képezik az emberi test szöveteinek alapját. Minden sejtben megtalálhatóak. A fehérjék aminosavakból állnak. Az emberi test csak bizonyos aminosavak előállítására képes, a többit  táplálékkal kell bevinnünk a szervezetbe. Ezeket esszenciális aminosavaknak hívjuk. Az acai pálma termései gazdagok aminosavakban. Hogy az izmok megfelelően működjenek, szükségesek az aminosavak. Az acaiban levő aminosavak a zsírsavakkal együtt segítik a zsírok hatékonyabb elégetését, és az izmok gyorsabban nőnek.


A vitaminok szervezetünk alapkövei. Az emberi test a vitaminok javát nem tudja termelni, ezért fontos az étellel történő bejuttatásuk. Minden vitaminnak megvan a feladata, és hiányuk komoly betegségekhez vezethet. Az acai többféle vitamint tartalmaz:A,B1,(tiamín), B2, (tiboflavín) B3,(niacín) C, E,(tokoferol) D.

Az ásványi anyagok életünk fontos és nélkülözhetetlen részei. Az acai temérdek ásványi anyagot tartalmaz (vas, kalcium, foszfor, kálium). A termésben a legértékesebb  ásvány  a kálium.


Ár: 2 971 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!