Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Megosztás

Facebook

Google+

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Paleo csokifagyi

Hozzávalók: • 4 dl kókusztej • 3db tojás …

Epres-kókuszos krémfagylalt

Hozzávalók: 4 dl kókusztej 15 dkg eper (vagy más …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Csokis mandulatorta

 

Csokis mandulatorta

Hozzávalók:

Tészta

4 tojás
20 dkg xukor (stevia)
25 dkg tört mandula
1 narancs reszelt héja


Krém

2 dl kókusztej
1 tojás sárgája
20 dkg ghee
10 dkg fekete csokoládé vagy ízlés szerint kakaó

Elkészítés:

Krém:

  • 2 dl kókusztejben elkeverünk 1 tojás sárgáját, és lassú tűzön krémet főzünk belőle
  • A krémbe darabolunk 10 dkg csokoládét vagy ízlés szerinti mennyiségben kakaót
  • Végül belerakunk 20 dkg gheet
  • A krém hozzávalóit előző nap készítjük el, és egy napra hűtőbe tesszük

Tészta:

  • A tojásokat szétválasztjuk
  • A tojások fehérjét a xukorral vagy steviával  kemény habbá verjük
  • A fehérjéhez egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját
  • A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk
  • Zsírpapírral kibélelt tepsiben – előmelegített sütőben – kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük
  • Az előző nap elkészített krémet alaposan kikeverjük
  • A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet
  • A sütemény tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk

vissza

Hozzászólások