Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Megosztás

Facebook

Google+

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Paleo csokifagyi

Hozzávalók: • 4 dl kókusztej • 3db tojás …

Epres-kókuszos krémfagylalt

Hozzávalók: 4 dl kókusztej 15 dkg eper (vagy más …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Csokicipó

 

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény esetében több hozzávalóval is elkészülhet:

5 db tojás
7 evőkanál őrölt mandula
1 púpozott evőkanál jászvaj (ghee), vagy aki megengedőbb, annak vaj
Stevia ízlés szerinti mennyiségben – nem szeretek xukorral sütni, csak díszíteni
Vanília vagy vanília-aroma (elhagyható)
1 teáskanál rum – a paleoban szeszt kizárólag akkor megengedett használni ízesítésként, ha a sütés-főzés során a szesz elfő!!!; szesz használata különben tilos! – (elhagyható)
1 púpozott késhegynyi szódabikarbóna
Teáskanálnyi citromlé (elhagyható)
3 evőkanál kakaó
2-3 kocka fekete csokoládé (elhagyható)

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét a sárgájával együtt jól keverd ki, akár habverővel úgy, hogy teszel a tojásokhoz egy kevés citromlevet; A fehérjét kemény habbá is felverheted, és ehhez teszed a további hozzávalókat – csak ekkor két sütőedényt kell használnod, mert a tészta térfogata nagyobb lesz! A cipók kivétel nélkül a 13,5 cm átmérőjű és 6 cm mély porcelán “műzlis-tálkákban” készülnek.
  • A tojásos alapba keverd bele a steviát, a szódabikarbónát, az őrölt mandulát, a lágy vajat és a kakaót
  • A kapott masszát tedd egy mély tálkába
  • Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt süsd készre a sütit!
  • Ez a sütemény hagyományos sütőben is megsüthető! – nem próbáltam, de előmelegített sütőben tűpróbáig – kb. 20 percig süsd a tésztát
  • Amikor a csokicipó elkészült, akkor borítsd ki egy tányérra, és a díszítése, további ízesítése különféleképpen történhet: – az én általam készített cipó tetejét még forrón bekentem 3 kocka fekete csokival, mely elolvadt rajta, és megszórtam a cipómat őrölt mandulával; Javaslom a süti mellé friss gyümölcsök, csokiöntet, fagylalt vagy gyümölcsvelő szervírozását!
Forrás: PaleoVital Receptsorozat
A könyvet és az alapanyagokat megtalálja üzletnkben.

vissza

Hozzászólások