Kategóriák

Étrendkiegészítők

Teák

Egészséges élelmiszerek, italok

Pékáru

Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok

Szépségápolás, higiénia

Holt-tengeri kozmetikumok

Aromaterápia

Könyv, CD

Rovarriasztók

Víztisztítók

Szappan- és krémkészítés alapanyagai

Egyéb

Paleolit táplálkozás

Ajándékötletek

Megosztás

Facebook

Google+

Paleolit Receptek

A legegyszerűbben elkészíthető kókusztej

A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már …

Kit-Kat szelet

Gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, …

BLACK & WHITE

Hozzávalók: 8 db tojás 3 evőkanál őrölt eritrit …

VAJAS KEKSZ

Hozzávalók: 7 evőkanál őrölt mandula 1 evőkanál …

Sajtos omlós pogi és keksz

Hozzávalók – egy nagy tele tepsihez: A megadott …

Aszalt áfonyával töltött marcipán golyó

Hozzávalók: 40 dkg őrölt mandula 1 db narancs 4 …

Csokis mandulatorta

Hozzávalók: Tészta 4 tojás 20 dkg xukor …

Csokicipó

Hozzávalók – arányosan kevesebb, vagy nagyobb edény …

Spenótos paleo tortilla

Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg spenót 4 db …

Top termékek

GoGirl Női pisilőeszköz

GoGirl Női pisilőeszköz Akciós ár:
7 000 Ft helyett
5 490 Ft

Flavin7 Artemisinin (30db-os) …

Flavin7 Artemisinin (30db-os) - Artemisia annua (egynyári üröm, édes üröm) Akciós ár:
10 180 Ft helyett
9 360 Ft

UKKO Reflux Teakeverék

UKKO Reflux Teakeverék Ár: 1 490 Ft

Természetes édesítők

 

Természetes édesítők

A finomított cukrok és a mesterséges édesítőszerek helyett sokan keresik a természetes édesítőket, köztük a kókuszpálma nektárjából készült kétféle édesítőt a kókuszcukrot és a kókusznektár szirupot, amelyek jó választásnak bizonyulnak a gyakoribb használatra.

Tudni kell viszont, hogy a természetes édesítők is nagyrészt szénhidrátok, amelyek másként hatnak a szervezetre ugyan, mint a finomított szénhidrátok, de magas kalóriatartalmukra tekintettel esetükben is fontos a mérsékletesség még akkor is, ha fogyasztásuk egészségügyi előnyökkel járhat.

Kókuszcukor és a kókusznektár szirup jellemzői:

  • alacsony glikémiás index-szel (GI35) rendelkező táplálékok.

Az alacsony glikémiás édesítő a legtöbb ember számára jobb választás, de különösen a cukorbetegek és a túlsúlyosok számára előnyös, mert lassabban, fokozatosabban szívódik fel, ezért a vércukorszint kevésbé emelkedik az emésztés során.

  • mindkettő inulint tartalmaz, ami a prebiotikumok egyik fajtája.

A prebiotikumok a szervezet számára hasznos probiotikumok szaporodását serkenteni.

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek hozzájárulnak a bélflóra egészséges fenntartásához, valamint fontos funkciót töltenek be az emésztésben, a koleszterin anyagcseréjében és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában.

A kókusznektár szirup a kókuszpálma fiatal hajtásán növő virágok nektárjából készül.

A virágokat összekötözik és levágják a végeit, amelyek ezt követően nektárt termelnek.

A megvágott hajtások nem fejlődnek tovább, azon az ágon nem fog kókuszdió teremi, ezért csak kevés fán és csak egy hajtást vágnak meg.

A megvágott virág azonban 20 éven keresztül termeli a nektárt, naponta nagyjából 1 litert.

A nektár fehér tejszerű folyadék, amelyet az erjedés elkerülése végett naponta többször be kell betakarítani.

Az összegyűjtést követően alacsony hőmérsékleten (40 ° -43 ° C) 90 percig melegítik a nektárt. Ezzel karamell színű szirupot hoznak létre, amely koncentrálódik a természetes cukrokra. A kókusznektár önmagában édes ezért nem igényel magas hőkezelést vagy kémiai feldolgozást az édes íz fokozása érdekében. Ezért a nektárban lévő nyomelemek, vitaminok, enzimek nem semmisülnek meg az eljárás során.

(A juharszirupot magas hőfokon (80 ° -100 ° C) kell kezelni a cukortartalom koncentrálása végett.)

A 100% tisztaságú kókuszcukor kizárólag a kókuszpálma nektárjából készül. A friss nektárt melegítik addig, amíg a nedvesség elpárolog és cukorkristályok alakulnak ki. A feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot.

A kókusznektár és a nektárból készülő 100% tisztaságú kókuszcukor rendkívül ritka és kuriózumnak számító természetes édesítőszer, mert a nektár betakarítása csak kézzel végezhető, e miatt nem alkalmas tömegtermelésre.

Vannak olyan gyártók is, akik más cukrokkal keveri a kókuszcukrot ezért fontos, hogy figyelemmel kísérjük a címkézést.

A kókuszcukrot és a kókusznektár szirupot ugyanúgy használhatjuk, mint más megszokott édesítőket, a kívánt édes íz eléréséhez azonban kevesebb mennyiség is elegendő a megszokottnál.

A kókuszcukor és a kókusznektár szirup a természetben előforduló legfinomabb természetes édesítő, amellyel készíthetünk:

  • limonádét, szörpöt

  • palacsintát, gofrit

  • krémet, pudingot

  • mártást, levest

  • öntetet, szószt

  • kávét, teát

  • süteményt

  • fagylaltot

vissza

Hozzászólások